Zonneboiler Huizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Huizen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze tool tref jij actuele details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Huizen.

zonneboiler systeem installeren in 1271

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een gemiddelde woning in Huizen gebruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode1271
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Huizen vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Huizen! Door gebruik te maken van onze tool achterhaal je probleemloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Huizen. Of check de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Huizen. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Huizen komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3550, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op onze website lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor verscheide omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €70 per jaar (energieprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€70
100 liter2€2.875 – €3.000€105
200 liter2€3.175 – €3.975€130
300 liter3€4.575 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-huizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de info toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Huizen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1150. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Huizen

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-S4 GBS115), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3567 [KW], €2426 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Huizen een groene lening of kleine subsidie. Check www.huizen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Huizen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Huizen!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!