Zonneboiler Lijnden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Lijnden? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl ontdek je accurate info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lijnden.

zonneboiler systeem installeren in 1175

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1175
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Lijnden vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Lijnden! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Haarlemmermeer. Of ga naar Qbis.nl voor informatie over competente installateurs in de regio. In onderstaande box tref jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product voorziet in het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Lijnden. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Lijnden schommelen tussen de €2475 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Het product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor diverse voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €135 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€65
100 liter2€2.925 – €3.025€100
200 liter2€3.225 – €3.800€140
300 liter3€4.425 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-lijnden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het verbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Lijnden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is recentelijk verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lijnden

 • HONE (HONE premium 210L 5-SP501), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + KER800), vermogen 2995 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BST), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Haarlemmermeer mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.haarlemmermeer.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Lijnden aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lijnden!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!