Zonneboiler Ouderkerk aan de Amstel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ouderkerk aan de Amstel? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze website bekijk jij handige adviezen over een zonneboiler kopen in Ouderkerk aan de Amstel.

zonneboiler systeem installeren in 1191

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Ouder-Amstel stookt 1280 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Ouderkerk aan de Amstel vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ouderkerk aan de Amstel! D.m.v. onze website achterhaal je snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Ouder-Amstel. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs in de regio. Verderop check jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Het product behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ouderkerk aan de Amstel. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In april 2024 zijn er oplossingen een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Ouderkerk aan de Amstel variëren tussen €2625 en €3450, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €125 per jaar (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.125€95
200 liter2€3.150 – €3.825€130
300 liter3€4.525 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-ouderkerk-aan-de-amstel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie verdere info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze data kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Ouderkerk aan de Amstel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €650 tot wel €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ouderkerk aan de Amstel

 • HONE (HONE premium 250L 6-SP501), vermogen 3126 [KW], €2126 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-2 + S200), vermogen 1408 [KW], €957 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 CQP), vermogen 2349 [KW], €1597 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Ouder-Amstel een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.ouder-amstel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ouderkerk aan de Amstel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ouderkerk aan de Amstel!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!