Zonneboiler Lemiers

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Lemiers? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt gevormd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl check je veelzijdige gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Lemiers.

zonneboiler systeem installeren in 6295

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Vaals stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6295
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Lemiers vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Lemiers! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Vaals. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met goede installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificering. Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie kan gebruikt worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Lemiers. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Lemiers liggen tussen de €2500 en €3700, met installatie inclusief. Het systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor een paar situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.125€95
200 liter2€3.275 – €3.975€110
300 liter3€4.550 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-lemiers

Plaatsen in de buurt:

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Lemiers (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €925 tot wel €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lemiers

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 500A+), vermogen 3312 [KW], €2252 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2929 [KW], €1992 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 500-4-2510), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Vaals mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.vaals.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Lemiers aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lemiers!

 • De warmtepomp: wint energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!