Zonneboiler Vaals

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Vaals? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product kent twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij praktische adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Vaals.

zonneboiler systeem installeren in 6291

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een doorsnee huishouden in Vaals stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6291
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Vaals vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Vaals! Aan de hand van onze vergelijker bekijk je probleemloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Vaals. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met professionele installateurs in je omgeving. Hierna tref jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product zorgt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats relevant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vaals. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Vaals liggen tussen de €2725 en €3250, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.625€65
100 liter2€2.750 – €3.200€85
200 liter2€3.125 – €3.825€120
300 liter3€4.525 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-vaals

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Middels het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de grootte en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Vaals (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle artikelen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €475 tot wel €1725. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vaals

 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 2,37), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 2913 [KW], €1981 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP30+800LH), vermogen 379 [KW], €2577 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Vaals mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.vaals.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vaals aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vaals!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente