Zonneboiler Meerssen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Meerssen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker lees jij veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Meerssen.

zonneboiler systeem installeren in 6231

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een doorsnee gezin in Meerssen gebruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Concreet: een forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Meerssen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Meerssen! Geholpen door onze vergelijker tref je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Meerssen. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na referenties en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Meerssen. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Meerssen fluctueren tussen de €2450 en €3250, met installatie inclusief. Het systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor velerlei voorbeeldsituaties de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €85 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€55
100 liter2€2.800 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.850€125
300 liter3€4.400 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-meerssen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Meerssen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot €1300. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Meerssen

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 1483 [KW], €1008 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 150-2800), vermogen 1024 [KW], €696 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 800L – 5 RAY10), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Meerssen een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.meerssen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Meerssen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Meerssen!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente