Zonneboiler Ulestraten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ulestraten? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze website check je handige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Ulestraten.

zonneboiler systeem installeren in 6235

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een gemiddelde woning in Meerssen verbruikt 1720 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6235
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Ulestraten vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Ulestraten! D.m.v. onze website bekijk je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Meerssen. Of klik door naar kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in de regio. Bijgaand lees jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ulestraten. Dit apparaat is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In september 2022 zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Ulestraten vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3800, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop tref je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verscheide omstandigheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €85 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€70
100 liter2€2.925 – €3.075€85
200 liter2€3.275 – €3.825€140
300 liter3€4.400 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-ulestraten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Ulestraten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €750 tot €1325. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ulestraten

 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.500), vermogen 3667 [KW], €2494 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2597 [KW], €1766 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18+FKS 600L), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Meerssen een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.meerssen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ulestraten aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ulestraten!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!