Zonneboiler Geulle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Geulle? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze website check jij uitgebreide aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Geulle.

zonneboiler systeem installeren in 6243

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Meerssen stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6243
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Geulle vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Geulle! Met behulp van deze pagina vind je gemakkelijk een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Meerssen. Of surf naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met professionele installateurs in de regio. Hieronder lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Geulle. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Geulle komen gemiddeld uit tussen €2725 en €3350, met installatie. De installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €100 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€50
100 liter2€2.850 – €3.175€100
200 liter2€3.125 – €3.825€120
300 liter3€4.525 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-geulle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Middels deze info kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Geulle (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €575 tot €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Geulle

 • Zizon (Blue 2-S150L), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1175 [KW], €799 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.500), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Meerssen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.meerssen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Geulle aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Geulle!

 • Warmtepomp: wint energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!