Zonneboiler Maastricht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Maastricht? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze vergelijker check jij samengestelde informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Maastricht.

zonneboiler systeem installeren in 6201

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Maastricht gebruikt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Postcode6201
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Maastricht vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Maastricht! Door middel van onze website check je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Maastricht. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en certificaten en keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Maastricht. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Maastricht variëren tussen €2550 en €3750, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op deze pagina bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor enkele situatiesde kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €110 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€45
100 liter2€2.850 – €3.025€75
200 liter2€3.250 – €3.825€140
300 liter3€4.475 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-maastricht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Maastricht (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is recentelijk verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle artikelen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1225. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Maastricht

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC 18 + TS-SS 500), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 800 – 4 RAY10), vermogen 2622 [KW], €1783 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie levert de gemeente Maastricht een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.gemeentemaastricht.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Maastricht aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Maastricht!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!