Zonneboiler Wittem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Wittem? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze website check jij actuele toelichtingen over een zonneboiler kopen in Wittem.

zonneboiler systeem installeren in 6286

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Gulpen-Wittem verbruikt 1650 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6286
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Wittem vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Wittem! Met behulp van onze tool achterhaal je simpel en snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Gulpen-Wittem. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit de gemeente. In onderstaande box lees jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wittem. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Wittem zitten gemiddeld tussen €2500 en €4450, inclusief installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna check jij voor enkele scenario’sde kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €175 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€40
100 liter2€2.750 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.425 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-wittem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke andere systemen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Wittem (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recentelijk verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €900 tot €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wittem

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 300A+), vermogen 2059 [KW], €1400 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2112 [KW], €1436 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 300-3-2510), vermogen 2896 [KW], €1969 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Gulpen-Wittem wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.gulpen-wittem.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wittem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wittem!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!