Zonneboiler Mechelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Mechelen? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze website bekijk je uitgebreide adviezen over een zonneboiler kopen in Mechelen.

zonneboiler systeem installeren in 6281

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Gulpen-Wittem stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €115 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6281
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Mechelen vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Mechelen! Via zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Gulpen-Wittem. Of check de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder lees je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Mechelen. Deze installatie is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Mechelen fluctueren tussen de €2875 en €3150, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op onze website ontdek jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €175 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.700€65
100 liter2€2.850 – €3.050€90
200 liter2€3.225 – €3.925€145
300 liter3€4.525 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-mechelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Mechelen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €500 tot wel €1300. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Mechelen

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 2,5m²-HSP1 300A+), vermogen 1499 [KW], €1019 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 400/2), vermogen 1479 [KW], €1006 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Gulpen-Wittem een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.gulpen-wittem.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Mechelen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Mechelen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!