Zonneboiler Reijmerstok

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Reijmerstok? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je praktische info over een zonneboiler kopen in Reijmerstok.

zonneboiler systeem installeren in 6274

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een standaard woning in Gulpen-Wittem gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6274
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Reijmerstok vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Reijmerstok! Met behulp van deze website achterhaal je probleemloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Gulpen-Wittem. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met professionele installateurs in de buurt. Hieronder bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is geschikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Reijmerstok. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Reijmerstok zitten gemiddeld tussen €2625 en €3400, met montage. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina lees je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere gevallen de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €165 per jaar (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€70
100 liter2€2.850 – €3.000€100
200 liter2€3.200 – €3.800€145
300 liter3€4.400 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-reijmerstok

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het helder naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Reijmerstok (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1025. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Reijmerstok

 • Wijsolar (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3247 [KW], €2208 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1728 [KW], €1175 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.400), vermogen 3088 [KW], €2100 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Gulpen-Wittem een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.gulpen-wittem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Reijmerstok aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Reijmerstok!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!