Zonneboiler Cadier en Keer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Cadier en Keer? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze website bekijk je bruikbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Cadier en Keer.

zonneboiler systeem installeren in 6267

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Eijsden-Margraten gebruikt 1740 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6267
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Cadier en Keer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Cadier en Keer! Geholpen door onze website ontdek je eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Eijsden-Margraten. Of surf naar de website Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf check je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral interessant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Cadier en Keer. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard is er nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Cadier en Keer variëren tussen €2750 en €3250, met montage. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op onze website check jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €140 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.600€50
100 liter2€2.775 – €3.200€105
200 liter2€3.125 – €3.825€110
300 liter3€4.425 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-cadier-en-keer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Via deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Cadier en Keer (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recent verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1875. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Cadier en Keer

 • Zizon (Blue 5-ZO400L), vermogen 3338 [KW], €2270 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-300-eco), vermogen 1732 [KW], €1178 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Eijsden-Margraten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.eijsden-margraten.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Cadier en Keer aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Cadier en Keer!

 • De warmtepomp: haalt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!