Zonneboiler Eckelrade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Eckelrade? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Eckelrade.

zonneboiler systeem installeren in 6252

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Eijsden-Margraten stookt 1740 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Eckelrade vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Eckelrade! Door middel van deze pagina vind je snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Eijsden-Margraten. Of check de website kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit de gemeente. Verderop check jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Eckelrade. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Eckelrade liggen tussen de €2600 en €4450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €80 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€70
100 liter2€2.900 – €3.150€75
200 liter2€3.225 – €3.900€115
300 liter3€4.450 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-eckelrade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Eckelrade (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot €1900. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Eckelrade

 • Zizon (CPC Heatpipe 20-ZO200L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • 2-improve energy (200CS2ww2xPro24), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Eijsden-Margraten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.eijsden-margraten.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Eckelrade aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Eckelrade!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!