Zonneboiler Banholt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Banholt? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze vergelijker lees jij accurate details over een zonneboiler kopen in Banholt.

zonneboiler systeem installeren in 6262

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een standaard woning in Eijsden-Margraten verbruikt 1740 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €60 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6262
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Banholt vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Banholt! Middels deze pagina achterhaal je snel een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Eijsden-Margraten. Of ga naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie voorziet in je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de basis relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Banholt. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Banholt variëren tussen €2800 en €4150, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor verschillende scenario’sde kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €105 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.675€65
100 liter2€2.875 – €3.000€80
200 liter2€3.150 – €3.950€130
300 liter3€4.500 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-banholt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Banholt (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Banholt

 • Zizon (CPC Heatpipe 40-ZO300L), vermogen 3252 [KW], €2211 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1039 [KW], €707 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 750L 4x SkR 500), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie biedt de gemeente Eijsden-Margraten mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.eijsden-margraten.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Banholt aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Banholt!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!