Zonneboiler Mheer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Mheer? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze website vind je bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Mheer.

zonneboiler systeem installeren in 6261

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een alledaags gezin in Eijsden-Margraten stookt 1740 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6261
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Mheer vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Mheer! Met behulp van deze pagina bekijk je eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Eijsden-Margraten. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand tref je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Mheer. Dit systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Mheer liggen tussen de €2650 en €3950, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor een aantal voorbeelden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €65 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€45
100 liter2€2.925 – €3.150€90
200 liter2€3.175 – €3.900€130
300 liter3€4.475 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-mheer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Mheer (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Mheer

 • Zizon (Blue 4-ZO300L), vermogen 313 [KW], €2128 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 500L 3x SCE202-M), vermogen 2368 [KW], €1610 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Eijsden-Margraten een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.eijsden-margraten.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Mheer aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Mheer!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!