Zonneboiler Ingber

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Ingber? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je praktische informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Ingber.

zonneboiler systeem installeren in 6273

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Gulpen-Wittem verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6273
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Ingber vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Ingber! D.m.v. onze website ontdek je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Gulpen-Wittem. Of probeer Qbis.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Verderop tref jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en eventuele keurmerken. Onder andere Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toepasbaar op bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ingber. Dit systeem is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Ingber zitten gemiddeld tussen €2950 en €4200, met monteren & installeren. De installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op onze website tref jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor enkele mogelijkheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €105 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.525€55
100 liter2€2.925 – €3.125€95
200 liter2€3.300 – €3.850€110
300 liter3€4.600 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-ingber

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Ingber (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle artikelen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ingber

 • 123-Kaminofen (2x spectrum cpc 18 + 500 liter hygieneboiler), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2731 [KW], €1857 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-500-H2), vermogen 3518 [KW], €2392 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Gulpen-Wittem een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gulpen-wittem.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ingber aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ingber!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!