Zonneboiler Berg en Terblijt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Berg en Terblijt? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je samengestelde adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Berg en Terblijt.

zonneboiler systeem installeren in 6325

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Valkenburg aan de Geul stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6325
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Berg en Terblijt vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Berg en Terblijt! Aan de hand van onze tool vind je gemakkelijk een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Valkenburg aan de Geul. Of klik door naar kvinl.nl waar je een database treft met competente installateurs uit de gemeente. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op referenties en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Berg en Terblijt. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Berg en Terblijt fluctueren tussen de €2675 en €3150, met montage. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop lees je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €70 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€55
100 liter2€2.850 – €3.000€90
200 liter2€3.250 – €3.925€125
300 liter3€4.450 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-berg-en-terblijt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Via het verbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Berg en Terblijt (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Berg en Terblijt

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-KS 1000A+), vermogen 3598 [KW], €2447 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.
 • ZBPro (HR 1000 – 16 – 3), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Valkenburg aan de Geul wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.valkenburg.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Berg en Terblijt aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Berg en Terblijt!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!