Zonneboiler Ransdaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Ransdaal? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze pagina bekijk je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Ransdaal.

zonneboiler systeem installeren in 6312

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Voerendaal verbruikt 1700 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6312
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Ransdaal vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Ransdaal! Aan de hand van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Voerendaal. Of benader de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf ontdek jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ransdaal. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Ransdaal variëren tussen €2650 en €3350, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een aantal gevallen de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €70 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€40
100 liter2€2.850 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €3.975€110
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-ransdaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Ransdaal (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot wel €1475. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ransdaal

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 800A+), vermogen 3566 [KW], €2425 subsidie.
 • ZonZoektVloer (ZonZoektVloer003), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • ZBPro (HR 500 – 16), vermogen 3105 [KW], €2111 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Voerendaal soms een extra tegemoetkoming. Zie www.voerendaal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ransdaal aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ransdaal!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!