Zonneboiler Voerendaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Voerendaal? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door middel van deze website doorzoek je waardevolle aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Voerendaal.

zonneboiler systeem installeren in 6367

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Voerendaal gebruikt 1700 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6367
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Voerendaal vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Voerendaal! Aan de hand van deze pagina tref je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Voerendaal. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf check je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om recensies en certificering. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product voorziet in heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal toegepast door grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Voerendaal. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er systemen met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Voerendaal vinden we terug ergens tussen de €2400 en €4300, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor verschillende omstandigheden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €85 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€70
100 liter2€2.925 – €3.125€105
200 liter2€3.150 – €3.975€115
300 liter3€4.500 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-voerendaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Voerendaal (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Voerendaal

 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 260), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Voerendaal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.voerendaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Voerendaal aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Voerendaal!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente