Zonneboiler Klimmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Klimmen? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze vergelijker vind je toepasbare info over een zonneboiler kopen in Klimmen.

zonneboiler systeem installeren in 6343

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Voerendaal stookt 1700 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6343
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Klimmen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Klimmen! Geholpen door onze tool bekijk je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Voerendaal. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder bekijk je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Klimmen. Deze installatie is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er constructies met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Klimmen liggen tussen de €2950 en €3200, inclusief plaatsing. Het product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Verderop ontdek je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €90 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.975€145
300 liter3€4.400 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-klimmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze informatie kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Klimmen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle apparaten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €525 tot €1250. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Klimmen

 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro8 – 2IE Tap 150STDC1wwPro8), vermogen 795 [KW], €541 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 300-3-2108), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Voerendaal wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.voerendaal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Klimmen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Klimmen!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!