Zonneboiler Schimmert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Schimmert? Via een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze website vind jij praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Schimmert.

zonneboiler systeem installeren in 6333

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een standaard woning in Nuth gebruikt 1710 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €155 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6333
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Schimmert vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Schimmert! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Nuth. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een database met goede installatiebedrijven in de buurt. Hierna ontdek je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schimmert. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In oktober 2022 zijn er installaties met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Schimmert zitten gemiddeld tussen €2800 en €3200, met montage. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor diverse omstandigheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €70 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.575€40
100 liter2€2.750 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.850€115
300 liter3€4.400 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-schimmert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Middels het energieverbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Schimmert (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot €1900. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schimmert

 • Orion Solar (2×24+500ltr hygiene thermo), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 200-2-2108), vermogen 1605 [KW], €1091 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Nuth een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.nuth.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schimmert aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Schimmert!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!