Zonneboiler Walem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Walem? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige details over een zonneboiler kopen in Walem.

zonneboiler systeem installeren in 6342

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Valkenburg aan de Geul stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Walem vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Walem! Door gebruik te maken van onze tool vind je simpel en snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Of check Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder lees je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Onder andere Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Walem. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er constructies met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Walem vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3650, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Hierna bekijk je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een paar situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €95 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€65
100 liter2€2.800 – €3.125€80
200 liter2€3.300 – €3.925€115
300 liter3€4.450 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-walem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten we naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Er volgt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Walem (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €800 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Walem

 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12 – 2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 300-2-2510), vermogen 1785 [KW], €1214 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.valkenburg.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Walem aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Walem!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!