Zonneboiler Hulsberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Hulsberg? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze vergelijker check je waardevolle info die helpen bij een zonneboiler kopen in Hulsberg.

zonneboiler systeem installeren in 6336

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Nuth stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6336
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Hulsberg vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Hulsberg! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Nuth. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven in de buurt. Verderop check je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie springt de CV-brander bij. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hulsberg. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Hulsberg vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3350, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Verderop vind jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €75 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€65
100 liter2€2.800 – €3.050€105
200 liter2€3.125 – €3.925€135
300 liter3€4.400 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-hulsberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Met het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Hulsberg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot wel €1675. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hulsberg

 • Orion Solar (1×24+TAPW+300ltr A-klasse), vermogen 1989 [KW], €1353 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 V), vermogen 31 [KW], €2108 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 200-2-2510), vermogen 1726 [KW], €1174 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Nuth een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.nuth.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hulsberg aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hulsberg!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!