Zonneboiler Baneheide

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Baneheide? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze website doorzoek jij omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Baneheide.

zonneboiler systeem installeren in 6353

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een doorsnee gezin in Simpelveld verbruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6353
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Baneheide vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Baneheide! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Simpelveld. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Baneheide. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Baneheide liggen tussen de €2525 en €3400, met monteren & installeren. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op onze website tref jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor een aantal mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.575€40
100 liter2€2.825 – €3.200€95
200 liter2€3.250 – €4.000€120
300 liter3€4.475 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-baneheide

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze info kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de omvang en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Baneheide (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot wel €1200. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Baneheide

 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro18 – 2IE Tap 150STDC1wwPro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3603 [KW], €2450 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Simpelveld soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.simpelveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Baneheide aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Baneheide!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!