Zonneboiler Bocholtz

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Bocholtz? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze pagina tref jij veelzijdige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Bocholtz.

zonneboiler systeem installeren in 6351

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Simpelveld gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6351
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Bocholtz vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Bocholtz! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref je probleemloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Simpelveld. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de buurt. Hieronder tref je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Bijzonder toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bocholtz. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Bocholtz komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3550, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €70 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.800 – €3.075€85
200 liter2€3.125 – €3.950€120
300 liter3€4.500 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-bocholtz

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Bocholtz (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bocholtz

 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro12 – 2IE Tap 150STDC1wwPro12), vermogen 1122 [KW], €763 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1932 [KW], €1314 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1500 okoline-profi), vermogen 3592 [KW], €2443 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Simpelveld mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.simpelveld.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bocholtz aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bocholtz!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!