Zonneboiler Landgraaf

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Landgraaf? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek jij waardevolle details die helpen bij een zonneboiler kopen in Landgraaf.

zonneboiler systeem installeren in 6371

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Landgraaf stookt 1440 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6371
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Landgraaf vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Landgraaf! Geholpen door onze website ontdek je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Landgraaf. Of benader de website Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Je kunt denken aan VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is toepasbaar voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Landgraaf. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Landgraaf schommelen tussen de €2475 en €4300, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop bekijk je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €110 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.500€55
100 liter2€2.875 – €3.075€85
200 liter2€3.225 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-landgraaf

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Landgraaf (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot €1600. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Landgraaf

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1321 [KW], €898 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-500), vermogen 3608 [KW], €2453 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Landgraaf een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.landgraaf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Landgraaf aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Landgraaf!

 • De warmtepomp: wint warmte via de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!