Zonneboiler Malden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Malden? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie kent twee zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je waardevolle info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Malden.

zonneboiler systeem installeren in 6581

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Heumen verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Oftewel, een forse besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Malden vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Malden! Aan de hand van onze vergelijker vind je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Heumen. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met professionele installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand lees je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Zeker relevant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Malden. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Malden schommelen tussen de €2725 en €4050, met monteren & installeren. De installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een paar omstandigheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.800 – €3.075€100
200 liter2€3.250 – €3.950€110
300 liter3€4.525 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-malden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Malden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot €1450. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Malden

 • DOMA FLEX Hout (2,515×3,075m indaksysteem), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC54 CPC & 800L..), vermogen 3623 [KW], €2464 subsidie.
 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Heumen mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.heumen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Malden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Malden!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!