Zonneboiler Leuth

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Leuth? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je veelzijdige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Leuth.

zonneboiler systeem installeren in 6578

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1650.
 • Een doorsnee huishouden in Berg en Dal gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Leuth vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Leuth! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je simpel en snel een erkende installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Berg en Dal. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de gemeente. Verderop check jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege scherpe prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Leuth. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Leuth fluctueren tussen de €2900 en €3050, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje check je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €100 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.700€40
100 liter2€2.825 – €3.125€105
200 liter2€3.250 – €3.950€125
300 liter3€4.525 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-leuth

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten wij ook naar wie de info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de omvang en de staat van de isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Er volgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Leuth (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €400 tot wel €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leuth

 • DOMA FLEX Hout (2,055×4,085m indaksysteem), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC24-CPC & 300L.), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Berg en Dal mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.bergendal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Leuth aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Leuth!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!