Zonneboiler Erlecom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Erlecom? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze website lees je omvangrijke toelichtingen over een zonneboiler kopen in Erlecom.

zonneboiler systeem installeren in 6577

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Berg en Dal stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6577
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Erlecom vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Erlecom! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een professionele installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Berg en Dal. Of ga naar kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf bekijk jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem regelt jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bijzonder toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Erlecom. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Erlecom schommelen tussen de €2575 en €4000, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina lees je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een aantal scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €140 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€50
100 liter2€2.900 – €3.000€75
200 liter2€3.225 – €3.875€115
300 liter3€4.475 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-erlecom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de specialist een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Erlecom (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Erlecom

 • DOMA FLEX Hout (2,055×3,075m indaksysteem), vermogen 3013 [KW], €2049 subsidie.
 • ATAG (ATAG-Itho 300-3,2 (PV-formaat+E-optie)), vermogen 1092 [KW], €743 subsidie.
 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1177 [KW], €800 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Berg en Dal mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.bergendal.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Erlecom aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Erlecom!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!