Zonneboiler Heilig Landstichting

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Heilig Landstichting? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gevormd door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze website lees jij actuele adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Heilig Landstichting.

zonneboiler systeem installeren in 6564

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een doorsnee gezin in Berg en Dal verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6564
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Heilig Landstichting vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Heilig Landstichting! Met behulp van deze website ontdek je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Berg en Dal. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Heilig Landstichting. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Heilig Landstichting fluctueren tussen de €2625 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verschillende gevallen de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €175 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.550€40
100 liter2€2.825 – €3.150€75
200 liter2€3.150 – €3.850€115
300 liter3€4.425 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-heilig-landstichting

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Heilig Landstichting (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot wel €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Heilig Landstichting

 • DOMA FLEX Hout (1,135×7,115m indaksysteem), vermogen 3285 [KW], €2234 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-HSP1 500A+), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 150-4200), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVObiedt de gemeente Berg en Dal wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.bergendal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Heilig Landstichting aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Heilig Landstichting!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!