Zonneboiler Groesbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Groesbeek? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Groesbeek.

zonneboiler systeem installeren in 6561

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Berg en Dal verbruikt 1520 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6561
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Groesbeek vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Groesbeek! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Berg en Dal. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een grote vraag naar warm water. Door lagere prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Groesbeek. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In oktober 2022 zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Groesbeek zitten gemiddeld tussen €2525 en €3000, met installatie. De installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor verscheide situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €145 per jaar (energieprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€40
100 liter2€2.825 – €3.125€75
200 liter2€3.100 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-groesbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Via het verbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke andere systemen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Groesbeek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Groesbeek

 • DOMA FLEX Hout (1,135×6,105m indaksysteem), vermogen 3077 [KW], €2092 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5830), vermogen 1767 [KW], €1202 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 150-2800), vermogen 1024 [KW], €696 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Berg en Dal een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.bergendal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Groesbeek aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Groesbeek!

 • De warmtepomp: genereert energie middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!