Zonneboiler Bingelrade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Bingelrade? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product kent 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze tool ontdek jij toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bingelrade.

zonneboiler systeem installeren in 6456

  • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
  • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
  • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
  • Een gemiddelde woning in Onderbanken stookt 1750 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6456
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Bingelrade vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Bingelrade! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl check je snel een erkende installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Onderbanken. Of klik door naar Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs uit de buurt. Hierna vind je een aantal tips.

  • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
  • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
  • Houd ook rekening met klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een grote vraag naar warm water. Omwille van aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bingelrade. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Bingelrade liggen tussen de €2600 en €3950, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna ontdek jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor meerdere gevallen de investering en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €165 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.950€120
300 liter3€4.525 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-bingelrade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Vul je gegevens in

    Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

  2. Energieverbruik invullen

    Het is handig om na te gaan hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

  3. Woningtypering

    Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

  4. Maak uw vraag tastbaar

    Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

  5. Verschillende offertes vergelijken

    Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Bingelrade (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is 2 jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot wel €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

  • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
  • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
  • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bingelrade

  • DOMA FLEX Hout (1,135×3,075m indaksysteem), vermogen 1720 [KW], €1170 subsidie.
  • Solar Vision (VHC-5818), vermogen 1181 [KW], €803 subsidie.
  • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 2226 [KW], €1514 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Onderbanken een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.onderbanken.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Bingelrade aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bingelrade!

  • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. de bodem of lucht.
  • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
  • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
  • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!