Zonneboiler Oirsbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Oirsbeek? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze vergelijker ontdek je bruikbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Oirsbeek.

zonneboiler systeem installeren in 6438

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €800.
 • Een alledaags gezin in Schinnen gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6438
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Oirsbeek vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Oirsbeek! Door middel van onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk een competente installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Schinnen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem zorgt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Oirsbeek. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Oirsbeek schommelen tussen de €2400 en €4300, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op deze pagina tref jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €70 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.525€55
100 liter2€2.775 – €3.150€100
200 liter2€3.175 – €3.825€110
300 liter3€4.600 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-oirsbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze data kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Het betreft aantal kamers en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oirsbeek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle producten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1900. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oirsbeek

 • 2-improve energy (2IE Tap 300STDC1wwPro24 – 2IE Tap 300STDC1wwPro24), vermogen 2003 [KW], €1362 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3328 [KW], €2263 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 36-200), vermogen 2873 [KW], €1954 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Schinnen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.schinnen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oirsbeek aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oirsbeek!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!