Zonneboiler Leur

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Leur? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze tool lees je praktische details m.b.t. een zonneboiler kopen in Leur.

zonneboiler systeem installeren in 6615

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Wijchen verbruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6615
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Leur vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Leur! Middels de zonneboiler-vergelijker tref je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Wijchen. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met competente installateurs in je omgeving. In onderstaande box tref je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Leur. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Leur variëren tussen €2900 en €4150, inclusief plaatsing. Het product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna tref je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verscheide voorbeeldsituaties de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€55
100 liter2€2.750 – €3.150€85
200 liter2€3.125 – €3.925€125
300 liter3€4.475 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-leur

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze informatie kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Leur (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1625. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Leur

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 3 m²-HSP1 400A+), vermogen 1662 [KW], €1130 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Solvis (2x solvis Luna 304 & Solvis Max 757), vermogen 2404 [KW], €1635 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Wijchen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.wijchen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Leur aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Leur!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!