Zonneboiler Niftrik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Niftrik? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze tool lees jij handige raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Niftrik.

zonneboiler systeem installeren in 6606

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een alledaags huishouden in Wijchen verbruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6606
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Niftrik vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Niftrik! Door middel van deze website ontdek je simpel en snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Wijchen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit de gemeente. In onderstaande box vind je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem regelt het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Niftrik. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Niftrik schommelen tussen de €2600 en €3000, inclusief installeren. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor diverse situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €165 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.550€50
100 liter2€2.775 – €3.150€100
200 liter2€3.150 – €3.900€120
300 liter3€4.575 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-niftrik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Niftrik (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recent extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €975 tot €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Niftrik

 • 123-Kaminofen (2x CPC24 + 1x TS-SS 300), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 1729 [KW], €1176 subsidie.
 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Wijchen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.wijchen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Niftrik aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Niftrik!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!