Zonneboiler Heijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Heijen? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Middels deze pagina bekijk je uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Heijen.

zonneboiler systeem installeren in 6598

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een alledaags huishouden in Gennep stookt 1550 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6598
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Heijen vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Heijen! Middels onze tool vind je probleemloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Gennep. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box achterhaal je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. In de basis interessant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heijen. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Heijen zitten gemiddeld tussen €2425 en €3350, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor enkele voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €60 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€45
100 liter2€2.925 – €3.175€105
200 liter2€3.275 – €3.850€130
300 liter3€4.575 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-heijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Heijen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €825 tot wel €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heijen

 • Brink Climate Systems (Sun Set CV 1-150 verticaal), vermogen 1039 [KW], €707 subsidie.
 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Gennep een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.gennep.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Heijen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Heijen!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!