Zonneboiler Middelaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Middelaar? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze website bekijk jij actuele gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Middelaar.

zonneboiler systeem installeren in 6587

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Mook en Middelaar verbruikt 1760 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6587
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Middelaar vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Middelaar! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Mook en Middelaar. Of check kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs in de buurt. Hieronder ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder relevant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Middelaar. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Middelaar liggen tussen de €2475 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor meerdere omstandigheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€60
100 liter2€2.775 – €3.200€85
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-middelaar

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Door deze data kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Middelaar (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Middelaar

 • Solvis (SolvisBen + 1 LU 304), vermogen 1381 [KW], €1089 subsidie.
 • Trendy Eco (1x vlakkeplaat 2.15 + 200L), vermogen 955 [KW], €649 subsidie.
 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Mook en Middelaar een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.mookenmiddelaar.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Middelaar aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Middelaar!

 • De warmtepomp: haalt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!