Zonneboiler Plasmolen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Plasmolen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij handige toelichtingen over een zonneboiler kopen in Plasmolen.

zonneboiler systeem installeren in 6586

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een alledaags huishouden in Mook en Middelaar gebruikt 1760 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Plasmolen vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Plasmolen! Via deze website achterhaal je simpel en snel een erkende installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Mook en Middelaar. Of benader echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs uit de gemeente. Hieronder ontdek je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie is de CV-brander nodig. Met name eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Plasmolen. Dit systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook hebben we nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Plasmolen zitten gemiddeld tussen €2700 en €3300, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op onze website check jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna check je voor een variatie aan mogelijkheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €160 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€60
100 liter2€2.925 – €3.100€80
200 liter2€3.125 – €3.850€140
300 liter3€4.575 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-plasmolen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Plasmolen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €550 tot €1100. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Plasmolen

 • Solvis (SolvisBen + 2 C-254-AR), vermogen 1886 [KW], €1432 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-500-HHB1), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 2913 [KW], €1981 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Mook en Middelaar mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.mookenmiddelaar.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Plasmolen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Plasmolen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!