Zonneboiler Mook

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Mook? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina doorzoek je bruikbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Mook.

zonneboiler systeem installeren in 6585

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Mook en Middelaar gebruikt 1760 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Mook vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Mook! Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Mook en Middelaar. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf vind jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Met name toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Mook. De (zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens is er nog een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Mook vinden we terug ergens tussen de €2825 en €4050, met montage. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor enkele omstandigheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €120 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€70
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.600 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-mook

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de informatie verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Met deze informatie kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Mook (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Mook

 • Solvis (SolvisBen + 2 C-254-E), vermogen 1806 [KW], €1378 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-150-HHB0), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Mook en Middelaar soms een extra tegemoetkoming. Zie www.mookenmiddelaar.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Mook aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Mook!

 • Een warmtepomp: haalt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!