Zonneboiler Ottersum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ottersum? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref je bruikbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ottersum.

zonneboiler systeem installeren in 6595

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in Gennep verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6595
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Ottersum vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ottersum! Dankzij deze website bekijk je gemakkelijk een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Gennep. Of ga naar kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs uit de gemeente. Hierna achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem voorziet in warm tapwater en een warme woning. Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ottersum. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Ottersum variëren tussen €2600 en €4400, inclusief installeren. Dit product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor diverse gevallen de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €140 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.700€55
100 liter2€2.850 – €3.200€90
200 liter2€3.300 – €3.975€115
300 liter3€4.550 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-ottersum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Via het energieverbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Ottersum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ottersum

 • Solvis (SolvisBen + 1 F-553-I), vermogen 278 [KW], €2040 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 300L), vermogen 1614 [KW], €1098 subsidie.
 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1067 [KW], €726 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Gennep een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.gennep.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ottersum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ottersum!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!