Zonneboiler Gennep

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Gennep? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze tool tref jij omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Gennep.

zonneboiler systeem installeren in 6591

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Gennep stookt 1550 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6591
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Gennep vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Gennep! Door gebruik te maken van deze website check je moeiteloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Gennep. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Gennep. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Gennep vinden we terug ergens tussen de €2725 en €4100, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op onze website check jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan scenario’sde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €155 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€65
100 liter2€2.925 – €3.000€105
200 liter2€3.225 – €4.000€140
300 liter3€4.500 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-gennep

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het helder naar wie de info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Gennep (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle installaties die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot wel €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Gennep

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1956 [KW], €1330 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 24- 250), vermogen 1945 [KW], €1323 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 1000 – 5 XRAY10), vermogen 2814 [KW], €1914 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Gennep een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.gennep.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gennep aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Gennep!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente