Zonneboiler Milsbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Milsbeek? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze website bekijk jij uitgebreide details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Milsbeek.

zonneboiler systeem installeren in 6596

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Gennep verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6596
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Milsbeek vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Milsbeek! Door gebruik te maken van onze tool check je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Gennep. Of ga naar echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop check jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie regelt warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Milsbeek. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Milsbeek zitten gemiddeld tussen €2575 en €3350, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt check jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor enkele omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €125 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€65
100 liter2€2.950 – €3.150€85
200 liter2€3.250 – €4.000€110
300 liter3€4.550 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-milsbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het verbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Er volgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Milsbeek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Milsbeek

 • Brink Climate Systems (Sun Set CV 1-150 horizontaal), vermogen 1047 [KW], €712 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.15 + 500L), vermogen 2743 [KW], €1865 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1518 [KW], €1032 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Gennep een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.gennep.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Milsbeek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Milsbeek!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!