Zonneboiler Balgoij

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Balgoij? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze pagina bekijk jij omvangrijke info m.b.t. een zonneboiler kopen in Balgoij.

zonneboiler systeem installeren in 6613

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Wijchen stookt 1370 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6613
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Balgoij vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Balgoij! Door middel van onze vergelijker vind je eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Wijchen. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder check jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor warm tapwater en een warme woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Balgoij. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Balgoij liggen tussen de €2750 en €3700, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor diverse situatiesde investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €165 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€60
100 liter2€2.875 – €3.050€80
200 liter2€3.175 – €3.975€110
300 liter3€4.600 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-balgoij

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Balgoij (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Balgoij

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 3 m²-HSP1 300A+), vermogen 1622 [KW], €1103 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L), vermogen 2833 [KW], €1926 subsidie.
 • Solvis (Solvis Lluna 304 & Solvis Max 757), vermogen 1068 [KW], €726 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Wijchen een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.wijchen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Balgoij aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Balgoij!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!