Zonneboiler Batenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Batenburg? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je waardevolle details aangaande een zonneboiler kopen in Batenburg.

zonneboiler systeem installeren in 6634

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Wijchen gebruikt 1370 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6634
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Batenburg vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Batenburg! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je gemakkelijk een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Wijchen. Of ga naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. In de eerste plaats interessant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Batenburg. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Batenburg variëren tussen €2650 en €3650, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje bekijk je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor enkele situatiesde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€40
100 liter2€2.825 – €3.200€100
200 liter2€3.200 – €4.000€140
300 liter3€4.550 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-batenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze gegevens kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Batenburg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle producten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €850 tot €1375. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Batenburg

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 1000A+), vermogen 3324 [KW], €2260 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L), vermogen 3268 [KW], €2222 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 957), vermogen 2796 [KW], €1901 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Wijchen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.wijchen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Batenburg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Batenburg!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!