Zonneboiler Appeltern

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Appeltern? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt gevormd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij praktische raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Appeltern.

zonneboiler systeem installeren in 6629

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in West Maas en Waal stookt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6629
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Appeltern vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Appeltern! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente West Maas en Waal. Of probeer de website Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product regelt het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege dalende prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Appeltern. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Appeltern vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3850, met monteren & installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op deze pagina ontdek je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verschillende scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €75 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€70
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.125 – €3.875€135
300 liter3€4.600 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-appeltern

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze info kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Denk aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Appeltern (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd jaren geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle installaties op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1525. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Appeltern

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 500A+), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 30 + 300L), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 457), vermogen 2924 [KW], €1988 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente West Maas en Waal mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.westmaasenwaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Appeltern aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Appeltern!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!