Zonneboiler Heerewaarden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Heerewaarden? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Middels deze pagina doorzoek je veelzijdige raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Heerewaarden.

zonneboiler systeem installeren in 6624

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €900.
 • Een standaard woning in Maasdriel gebruikt 1750 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode6624
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Heerewaarden vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Heerewaarden! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Maasdriel. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in de regio. Hierna ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Heerewaarden. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Heerewaarden vinden we terug ergens tussen de €2675 en €3750, met installatie. Dit product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor velerlei voorbeelden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €165 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€50
100 liter2€2.925 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €3.900€125
300 liter3€4.525 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-heerewaarden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heerewaarden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recent extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle artikelen op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Heerewaarden

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 300A+), vermogen 2911 [KW], €1979 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 15 + 500L), vermogen 2080 [KW], €1414 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Luna 304 & solvis max 957), vermogen 3008 [KW], €2045 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Maasdriel een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.maasdriel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heerewaarden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Heerewaarden!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!