Zonneboiler Maasbommel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Maasbommel? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Middels deze pagina vind jij handige aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Maasbommel.

zonneboiler systeem installeren in 6627

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in West Maas en Waal verbruikt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit houdt in een forse besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6627
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Maasbommel vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Maasbommel! Aan de hand van onze vergelijker tref je zonder problemen een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente West Maas en Waal. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hierna tref je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is geschikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Maasbommel. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Maasbommel liggen tussen de €2975 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei gevallen de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €100 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€40
100 liter2€2.825 – €3.125€90
200 liter2€3.200 – €3.850€125
300 liter3€4.400 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-maasbommel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Door deze data kan de expert een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke andere systemen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Maasbommel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle installaties die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot wel €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maasbommel

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 500A+), vermogen 3009 [KW], €2046 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 20 + 300L), vermogen 1961 [KW], €1333 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis max 757), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente West Maas en Waal soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.westmaasenwaal.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Maasbommel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Maasbommel!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!