Zonneboiler Ewijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Ewijk? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van onze website vind jij omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Ewijk.

zonneboiler systeem installeren in 6644

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Beuningen gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6644
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Ewijk vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Ewijk! Door gebruik te maken van onze tool bekijk je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Beuningen. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs uit de gemeente. Bijgaand lees je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ewijk. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Ewijk variëren tussen €2875 en €3500, inclusief installeren. De installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €160 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€70
100 liter2€2.850 – €3.100€105
200 liter2€3.100 – €3.950€115
300 liter3€4.400 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-ewijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de grootte en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Ewijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €650 tot wel €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ewijk

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 500A+), vermogen 3343 [KW], €2273 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 457), vermogen 3099 [KW], €2107 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Beuningen een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.beuningen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ewijk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ewijk!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!