Zonneboiler Puiflijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Puiflijk? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze vergelijker tref jij uitgebreide raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Puiflijk.

zonneboiler systeem installeren in 6655

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1450.
 • Een alledaags gezin in Druten gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6655
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Puiflijk vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Puiflijk! Middels de zonneboiler-vergelijker achterhaal je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Druten. Of klik door naar Qbis.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product is toepasbaar voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Puiflijk. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Puiflijk komen gemiddeld uit tussen €2775 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verschillende gevallen de investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €110 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.650€55
100 liter2€2.750 – €3.150€90
200 liter2€3.125 – €3.850€135
300 liter3€4.500 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-puiflijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Door deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Puiflijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €425 tot €1675. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Puiflijk

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 1500A+), vermogen 3653 [KW], €2484 subsidie.
 • TechniQ-Energy (160 liter voor tapwater met 1×18 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1265 [KW], €860 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x STAR 19/49 + EXPRESSO 800), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Druten een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.druten.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Puiflijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Puiflijk!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!